Kunst & CultuurOnderwijs Ooststellingwerf

Idwine van DinterenOp jonge leeftijd hield ik al van muziek en wist ik ook al dat ik musicus wilde worden, net als mijn ouders. Toen ik acht was, kreeg ik mijn eerste vioollessen van een collega van mijn ouders uit het toenmalige Frysk Orkest. Op mijn twaalfde stapte ik over naar de bekende vioolpedagogen Bouw Lemkes en zijn vrouw Jeanne Lemkes-Vos. Zij stoomden mij klaar voor het conservatorium, waar ik studeerde bij Peter Brunt en Natalia Morozowa. Vanaf mijn twaalfde speelde ik in het hoog aangeschreven Haydn Jeugd Strijkorkest. Tijdens mijn conservatoriumstudie speelde ik in het Jeugd Orkest Nederland en het Nederlands Studenten Orkest.

Al vanaf mijn achttiende geef ik vioollessen: eerst aan de muziekscholen van Veendam en Leeuwarden en later jarenlang bij Artex op Texel waar ik naast de individuele lessen ook groepslessen gaf op basisscholen. Sinds 2007 geef ik les aan de Vioolschool in Haarlem. Ik heb me gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen in de leeftijdscategorie van 4 tot 16 jaar maar alle leeftijden zijn welkom.

Als violiste speelde ik regelmatig in beroepsorkesten, zoals Holland Symfonia, Noord Nederlands Orkest, L'Orchestre Particolare en Het Promenade Orkest. Ook speelde ik bij de bekende musical Sunset Boulevard, waarin Pia Douwes, Simone Kleinsma en Antonie Kamerling de hoofdrollen hadden. Tegenwoordig speel ik graag kamermuziek.