Kunst & CultuurOnderwijs Ooststellingwerf

Anneke DijkshoornMijn naam is Anneke Dijkshoorn. Ik ben geboren in 1962 in Amersfoort. Daar heb ik eerst pianolessen gevolgd en vanaf m’n 15de ook dwarsfluitlessen. Van 1980-1986 heb ik de MPA in Leeuwarden gevolgd met als hoofdvak dwarsfluit. Lesgeven is echt mijn ding. Elke leerling is uniek en het is voor mij de uitdaging om het fluitspelen en het plezier in het maken van muziek over te dragen aan die unieke persoon. Het begeleiden van leerlingen of groepen leerlingen op de piano vind ik ook erg leuk. Samenspelen sowieso! Van 1986-1992 heb ik fluitles gegeven in Hoorn (NH). Vanaf 1992 wonen wij op een melkveehouderijbedrijf in Friesland. Ik ben toen gaan werken bij Centrum voor de kunsten A7. Nu geef ik les bij Ars Musica en bij Kunst & COO. Vaak combineer ik lessen en optredens van beide organisaties. Regelmatig speel ik in een begeleidingsgroep van It Kwartettekoar of van een musical. Verder speel ik in het Fries Fluitorkest. Naast het fluitspelen help ik graag mee op de boerderij. Genoeg afwisseling dus!

Arjan ButerArjan is geboren in Putten op de Veluwe en is op de leeftijd van veertien jaar begonnen met gitaarspelen. Al vrij snel begon hij met het spelen in bandjes op zowel bas als gitaar. Met de band Footloose deed hij in die tijd veel optredens. Ze speelden eigen nummers en traden op op festivals en in voorprogramma's van bekendere bands. Omdat hij meer van muziek af wilde weten besloot hij na zijn diensttijd aan het Conservatorium te Groningen te gaan studeren. Arjan heeft in veel bands gespeeld met een grote variëteit aan samenstellingen. Van bigband tot jazz-rock/fusion en heeft daarom een schat aan ervaring in huis.

Arjan ButerArjen heeft zich o.a. toegelegd op hedendaagse muziek en alle daarbij gebruikte media zoals Youtube, Spotify, Garageband, Cubase, Reason en Reaper. Arjen kent alle populaire liedjes, alternatieve pop/rock en basic jazz, en speelt ze ook regelmatig. Dit is mede vanwege zijn actieve rol als pianist/toetsenist in de zeer bekende coverband Stageline.

De eigen muzieksmaak van de leerlingen krijgt altijd alle ruimte! Naast hedendaagse muziek is Arjen vanwege zijn conservatoriumopleiding zeer thuis in de methodes van alle klassiekers.

Het zelf musiceren en componeren is een wezenlijk onderdeel van Arjens lessen, waarbij de rol van de piano en het keyboard in de pop- en jazzmuziek alle aandacht krijgt. Het leren begeleiden van jezelf of anderen, bijvoorbeeld bij het zingen van (pop)liedjes moet hierbij ook vermeld worden.

Als bandcoach weet Arjen alle fijne kneepjes van het groepsmusiceren over te brengen. Als het even kan streeft Arjen naar samenspel-groepsles!

Bovenstaande competentie neemt Arjen mee in het begeleiden van de stagiairs Bandcoaching van de verscheidene pop- en mediaopleidingen. Wat betreft het begeleiden van leerlingen naar vervolgopleidingen: Arjen heeft inmiddels menig leerling opgeleid richting MBO pop- en media, Academie voor Popmuziek en Conservatorium.

www.arjenvissermuziek.nl

Brigitte Hoogkamp (1987) is sinds 2010 werkzaam als dansdocent bij Kunst & COO. Zij begon met dansen toen ze vier jaar oud was en is nooit meer gestopt. Naast haar werkzaamheden als docent staat Brigitte zelf ook graag op het podium en traint daar dan ook een aantal uren per week voor bij dansgroep Dance Explosion in Sneek. Brigitte volgde de dansopleiding in Leeuwarden en behaalde in 2011 haar diploma. In 2009 is ze gestart met lesgeven en verzorgt met plezier de lessen kidsdance, jazz, klassiek ballet, danstalent en varieert veel met moderne dans en showmusical. In Oosterwolde geeft zij maandag, dinsdag en woensdag les aan leerlingen in verschillende groepen in de leeftijd van 3,5 t/m 50+.1 à 2 keer per jaar is er een kijkmoment voor familie, vrienden en andere belangstellenden en laten de dansers zien wat ze allemaal hebben geleerd! Kom gerust een keertje kijken in de dansles of doe een proefles mee! Voor jong en oud, iedereen is welkom!

Elvire BoeleeElvire Boelee begon met het bespelen van de piano toen ze 6 jaar was. Ze kreeg eerst les van de Amerikaanse pianist Anne Marie Mott en hierna van de Russische pianiste Tamara Boiko. In 2001 deed Elvire mee aan het Haydn Muziek Festival en werd finaliste. In 2004 deed ze mee aan het Prinses Christina Concours, waar ze werd beloond met een eervolle vermelding. In juni 2008 werd Elvire toegelaten tot de vooropleiding aan het Prins Claus conservatorium. Tegelijkertijd studeerde ze ook Kunst Cultuur en Media aan de Rijksuniversiteit van Groningen. In juni 2009 werd Elvire toegelaten tot het eerste jaar bij pianist Bart van de Roer en besloot ze zich volledig op haar conservatoriumstudie te richten. In juni 2011 deed Elvire mee aan het muziek festival Music Without Borders aan de Gould Academy in Maine, Amerika. Ze volgde hier dagelijks intensieve masterclasses van Tamara Poddubnaya. Ook gaf ze meerdere solo recitals in Maine. Ook in het begeleiden en in de kamermuziek is Elvire actief. Zo begeleidde ze al verschillende winnaars op het Prinses Christina Concours. Elvire vormt een vast duo met pianist Dimitar Dimitrov en sinds 2013 vormt zij samen met saxofoniste Sietske Trinks en klarinettiste Daphne Schrama het trio "Pas de Trois". In maart 2012 speelde Elvire haar eerste piano concerto met orkest. Rhapsody in Blue van Gershwin met Harmonie '67 onder leiding van Floris de Wever, uit Groningen. Ze speelde in dezelfde maand ook meteen haar tweede pianoconcerto, Beethovens 3e pianoconcerto met symfonieorkest Bragi, onder leiding van Pieter van der Wulp, uit Groningen. In januari 2014 studeerde ze af met een 8,5. Ze volgde masterclasses bij o.a. Paul Komen, Tamara Poddubnaya, Eelko Moolenaar, Vladimir Tropp, Igor Roma, Daniel Wayenberg, Théodore Paraschivesco en Geoffrey Madge.

 

Hans Jonker Hans studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Leeuwarden, waar hij het praktijkdiploma HaFaBra-directie (1988) en Docerend Musicus Trompet (1987) behaalde.Daarna bekwaamde hij zich op het gebied van management en coaching. Hij is al vele jaren dirigent van diverse muziekverenigingen, zowel korpsen als koren. Daarnaast is Hans actief als docent, coach, workshopleider, arrangeur, examinator en adviseur bij diverse projecten. Op dit moment is Hans actief als dirigent bij muziekvereniging ‘Melodia Fanfare Orkest’ te Luttelgeest, ‘Bigband en Zo’ te Marum en cmv ‘De Bazuin’ te Tijnje. In zijn muzikale loopbaan heeft Hans een brede ervaring opgebouwd: van lesgeven tot muzikale leiding (musicals, cd-opnames, etc.); concerten in binnen- en buitenland; van muziekuitgever tot management; van arrangeren tot jureren. Hans:"Muziek is inspirerend, muziek is emotie, muziek is gezelschap, muziek is communicatie,muziek is boeiend, muziek brengt mensen dichter bij elkaar, muziek maakt geen onderscheid, muziek is ……eigenlijk nog veel meer. Samen muziek maken is een fantastische en ontspannen manier om elkaar te ontmoeten. Samen muziek maken geeft een band." Hij is sinds oktober 2004 als zelfstandige werkzaam met een eigen advies en ondersteuningsbureau ‘JonkerMusicSupport’.

Henri de BoerMijn naam is Henri de Boer en ik ben geboren in 1971. Samen met mijn gezin woon ik momenteel in Drogeham. Hoofdvak slagwerk heb ik gestudeerd aan de conservatoria van Groningen en Utrecht. Als allround, enthousiast en gedreven drum- en slagwerkdocent ben ik verbonden aan Drumschool Drachten en Kunst & COO te Oosterwolde. Ook ben ik actief als workshopleider op scholen en bedrijven. Daarnaast heb ik meer als 15 jaar gespeeld bij verschillende professionele orkesten, waaronder het Noord Nederlands Orkest, Gelders Orkest en het Nederlands Symfonie Orkest. Met dit laatste orkest ben ik op tournee geweest naar o.a. de VS, Engeland en Spanje.

 

John Blanken is op vele muzikale terreinen actief. John is afgestudeerd aan het conservatorium van Groningen als trompettist en dirigent en is als koperdocent en bestuurslid verbonden aan Kunst & COO. Naast de werkzaamheden bij Kunst & COO werkt hij voor diverse organisaties en is hij actief als trompettist, dirigent, componist, arrangeur, uitgever, bestuurslid en organisator.
Zie ook: www.johnblanken.nl en www.towereditions.com

Mirjam CornelisseMirjam Cornelisse ontving haar zangopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en aan het Twents Conservatorium in Enschede. In 1989 sloot zij haar studie af en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus. Na haar studie volgde zij zanglessen in o.a New York ( Marlène Malas) en België ( Noëlle Barker). Vanaf 1983 was Mirjam Cornelisse als zangeres verbonden aan het koor van de Nationale Reisopera. Dit contract is door bezuinigingsmaatregelen in januari 2013 ontbonden. Naast haar actieve zangcarrière geeft zij privé zanglessen, stemvorming aan koren, zang en bewegingslessen aan basisscholen van groep 1 t/m groep 8.

Mirjam is dirigente van "The Swinging Stones" te Steenwijk, een swingend koor bestaand uit 36 dames. Vanaf augustus 2013 is zij ook dirigente van het gemengd koor Alta Trinita te Bovensmilde. Mirjam Cornelisse is als zangpedagoge verbonden aan de muziekschool Coöperatie Kunst & COO te Oosterwolde (FRL). Ze geeft zangles op basis van een klassieke zangmethode. Daarbij ligt de nadruk op noten lezen, ademhaling en techniek. Het repertoire bestaat, naast klassiek, uit hedendaagse popmuziek. Let wel: met gezond stemgebruik. De zanglessen zijn op maandag en woensdagmiddag.

Als zangeres is Mirjam Cornelisse actief als soliste bij o.a koren. Zij vormt samen met Karin Brunt (mezzo sopraan) en Hannie Slingerland (sopraan) een ensemble waarmee ze regelmatig optreedt. Haar vaste begeleider is pianist Hans Erik Dijkstra. In januari 1995 zong zij de rol van kleine Sjoerd in de opera Rixt ter gelegenheid van de opening van de schouwburg in Leeuwarden, hiervan is een opname op CD verschenen.

Moustapha SeckMoustapha Seck verzorgt djembécursussen, -workshops en optredens voor bedrijven, scholen en particulieren in heel Nederland én over de grens. Zijn warme persoonlijkheid en professionaliteit staan garant voor een inspirerend muzikaal avontuur. Muzikaal is hij sterk onderlegd, is hij een entertainer van het eerste uur en ook kan hij prachtig vertellen; zijn stem is vaak te horen als aanvulling op de muziek. In alles wat hij doet straalt zijn enthousiasme door. Met zijn innemende lach en natuurlijke manier van overtuigen weet Moustapha zijn publiek voor zich te winnen. Moustapha heeft niet alleen een perfecte beheersing van de traditionele West-Afrikaanse percussie maar ook jazz en Latijns-Amerikaanse ritmes heeft hij in de vingers. Hij werkt samen met nationale en internationale muzikanten.

Niki Perdok Ik speel viool sinds ik 8 jaar oud was. Op de basisschool kwam er voor een kennismakingsles een docent langs van de muziekschool in Assen. Net als alle andere leerlingen heb ik toen een poosje op een mini-viooltje mogen ‘spelen’. Erg mooi heeft het vast niet geklonken, maar ikzelf vond het helemaal geweldig. Nadat ik een tijdje blokfluitles had gehad mocht ik beginnen met het volgen van vioollessen aan het ICO in Assen. Een jaar later begon ik bovendien ook met pianolessen. Al snel ontstond het idee dat ik graag aan het conservatorium wilde studeren als ik later ‘groot’ zou zijn. Tijdens mijn middelbareschooltijd in Groningen heb ik in het Haydn Voorbereidend Strijkorkest, HVSO, gespeeld en later in het Haydn Jeugd Strijkorkest, HJSO. Dit was ontzettend leerzaam en vooral heel erg leuk. De dirigent van het HSJO, Jan Ype Nota, is als hoofdvakdocent verbonden aan het PCC. Mede daardoor heb ik auditie gedaan bij het PCC. Ik studeer met veel plezier bij Chris Duindam. Samen met Michelle Brunt begon ik in 2017 een viool-duo onder de naam DuoFelice.

 

Phillippien BosPhilippien Bos (1969) heeft van haar eerste grote liefde haar beroep weten te maken: theater. Op de basisschool al schreef ze haar eigen toneelstukken, trommelde vrienden bij elkaar om die te spelen, regisseerde ze, speelde zelf de hoofdrol en regelde een uitvoering op school. Als je klein bent kan dat allemaal tegelijk. Later in haar carrière is ze de diverse taken meer gaan opsplitsen, maar nog steeds werkt ze als maker/bedenker, regisseur, actrice, productie- en projectleider. Zij het nu niet meer allemaal tegelijk. Sinds 2008 is ze oprichter en artistiek leider van het jongerengezelschap Jonge Sla en sinds 2016 werkt ze als vaste docent bij het jeugdtheater te Diever (Shakespearetheater). Daarnaast werkt ze meerdere jaren mee aan Jij in De Lawei te Drachten als speldocent of als regisseur. Philippien heeft een organische manier van lesgeven wat wil zeggen dat zij de inhoud van haar lessen aanpast op wat de groep leerlingen op dat moment nodig lijkt te hebben

 

Sietske TrinksSietske verzorgt voor Kunst & COO de saxofoonlessen en werkt ook mee aan de basisschoolprojecten. Ze wist al snel dat iets met lesgeven wilde gaan doen en ging daarom naar Pabo de Eekhorst te Assen waar ze in 2007 haar diploma behaalde. Het saxofoonspelen vond ze echter zo leuk, dat ze besloot na haar Pabo-opleiding naar het Prins Claus Conservatorium in Groningen te gaan. In 2011 behaalde ze daar ook haar Bachelor of Music klassiek saxofoon bij hoofdvakdocent Peter Stam.
In Akkrum heeft ze haar eigen lespraktijk en tevens verzorgt ze concerten met saxofoonkwartet SAKS, trio Pas de Trois, het NNSK en verschillende orkesten.

www.sietsketrinks.com

Sipko begon zijn muzikale loopbaan bij brassband “Hosannah" uit leeuwarden. Hier heeft hij ook zijn eerste muzieklessen gekregen. Daarna heeft hij nog in diverse orkesten gespeeld, waaronder big band “La Bande Grande”, brassband “De Bazuin” uit Oenkerk en fanfare “De Bazuin” uit Berlikum. In 1982 is Sipko gaan studeren aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden. In 1988 is hij afgestudeerd aan het Conservatorium van Leeuwarden als docent trombone met aantekening lesgeven ventielinstrumenten. Daarna heeft Sipko op verschillende plaatsen lesgegeven en gedirigeerd. Ook is hij jarenlang werkzaam geweest voor uitgeverij De Haske uit Heerenveen als muziekgraveur. Momenteel is hij als dirigent verbonden aan de "Oldemarkter Fanfare", brassband "De Bazuin" uit Rottevalle en jeugdorkest “De Toansetters” uit Balk. Naast koperdocent bij Kunst & COO is hij ook als docent werkzaam bij muziekschool het Toanhûs in Joure. Behalve het aanbieden van individuele lessen en groepslessen doet Sipko ook schoolprojecten om de jeugd voor de blaasmuziek te enthousiasmeren. Zijn motto is: vanuit een goede sfeer en passie werken aan een hoger muzikaal niveau.

 

Thijs OudThijs Oud is trombonist, dirigent en arrangeur (zie ook: www.thijsoud.nl).

Als docent "Orkestklassen" en "Spelen in een Rockband" ben ik actief op de scholen. Het werken met groepen heeft mijn bijzondere interesse. Het is erg inspirerend als jongeren enthousiast worden als ze voor het eerst kennis maken met een instrument en dit daarna in groepsverband beoefenen. Naast het lesgeven ben ik bij Kunst & COO actief als coördinator voor de scholen. Voor deze functie heb ik de cursus ICC bij Cedin/Keunstwurk gevolgd en een plan geschreven voor de nieuwe opzet van de kunsteducatie voor de scholen in Ooststellingwerf (2011).

Victoria Nair-Price (1982) begon op haar zesde met blokfluitspelen. Tijdens haar jeugd in haar geboorteland Groot-Brittannië, was ze zeer actief met het geven van concerten en het deelnemen aan concoursen. De keuze om naar het conservatorium te gaan was daarom voor Victoria vanzelfsprekend. Ze is afgestudeerd in Oude Muziek in zowel Engeland als Nederland (Koninklijk Conservatorium van Den Haag) met als bijvak pedagogiek. Victoria geeft sinds 2003 met veel enthousiasme muzieklessen aan kinderen. Zij is van mening dat muziekles een leerzame ervaring is waar kinderen met name plezier aan moeten beleven. Daarom maakt Victoria door middel van spel, beweging, ritme, creatieve presentatie en modern eigenhandig gemaakt lesmateriaal van iedere muziekles een feest. Hiernaast geeft zij creatieve muziekworkshops op basisscholen en verzorgt zij muziek voor peuters. Beide workshops worden op een interactieve manier ingevuld waarbij alle kinderen zelf muziek maken met uiteenlopende muziekinstrumenten. Victoria woont sinds 2005 in Nederland, is getrouwd en bovendien de trotse moeder van Samuel en Marie. Zij woont met veel plezier in zuid-oost Friesland en hoopt nog vele jaren met veel enthousiasme kinderen en volwassenen in deze regio met zowel blokfluitlessen als muziekonderwijs te bedienen. Verdere informatie en een overzicht van Victoria's muzikale activiteiten kunt u vinden op: www.blokfluitencreatievemuziek.nl